de Kunstbrigade op School – dans in het basisonderwijs

Omschrijving

                                                                                           De Kunstbrigade op School brengt dans de school binnen!                                                                            De Kunstbrigade bestaat uit 3 kunstvakdocenten die alle drie hun sporen hebben verdiend binnen het dans- en theaterwerkveld, zowel binnen- als buitenschools.                                                                          Ze volgden hun opleiding aan de Theaterschool : de Nel Roos balletacademie, de Kleinkunstacademie en de opleiding Docent Dans. Daarmee zijn ze HBO-gecertificeerd.

Sinds 2012, het jaar van onze oprichting, bieden we dansprojecten aan voor basisscholen in Amsterdam en omgeving. Van aanvankelijk vooral veel losse dansworkshops en een enkel voorstellingsproject is ons aanbod uitgekristalliseerd naar vnl. voorstellingsprojecten met een deel of de hele school.

Bij het ontstaan van veel van onze projecten lag een verzoek van een school om een dansproject rondom een thema aan de basis. Door de jaren heen zijn onze projecten steeds verder ontwikkeld en inmiddels hebben we een aanbod dat staat als een huis. We streven er  naar om met onze projecten zoveel mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van een school en de leerlingen middels onze dansprojecten een extra dimensie in hun beleving  van leerthema’s te bieden, maar dan vanuit een muzische en kunstzinnige benadering.

Meer weten over de Kunstbrigade en ons aanbod? Bezoek onze website: www.dekunstbrigadeopschool.nl

 

Website:
http://www.dekunstbrigadeopschool.nl

Contactpersoon:
Nynke van Halsema

E-mailadres:
info@dekunstbrigadeopschool.nl

Telefoonnummer:
06 17644116

Groep:
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Theater/Drama, Erfgoed, Muziek, Dans

Schooltype:
Po, So

Thema:
Feesten en gebruiken, Geschiedenis, Kinderboekenweek, Maakonderwijs, Oorlog en vrijheid, Samenleven