Batuque Capoeira Amsterdam

Omschrijving

Actie in de klas!

Live muziek, verdedigingskunst, acrobatiek, dans en zang: Capoeira heeft het allemaal. Verdieping is ook mogelijk, met thema’s als de koloniale geschiedenis van Capoeira, muziekles en de Afro-Braziliaanse teamspirit.

In een kring van spelers, die live muziek maken door middel van diverse Afrikaanse instrumenten, wordt het Capoeiraspel gespeeld. Door middel van soepele bewegingen draaien en balanceren de twee spelers om elkaar heen, wat een spectaculair gezicht is. Zij gebruiken aanval en verdediging waarbij alleen de handen, de voeten en het hoofd de grond mogen raken. Zij proberen elkaar af te troeven met draaitrappen  zonder de schoonheid van hun spel uit het oog te verliezen. Er worden ook acrobatische bewegingen gebruikt zoals radslagen, sprongen en op het hoofd staan.

Spel, dans of vechtkunst?

Capoeira heeft haar eigen unieke lichaamstaal. Twee spelers dagen elkaar uit in een cirkel van medespelers die muziek maken: de roda. Een soepele aanval, meestal een draaitrap, wordt ontweken door weg te duiken of mee te draaien. Door slim en creatief te spelen kan de tegenstander uiteindelijk worden klemgezet, onderuit geveegd of met controle geraakt. Acrobatiek maakt het spel nog mooier en spectaculairder. Toch is Capoeira geen wedstrijd op zich: het doel van de cirkel is om met de hele groep een positieve energieke sfeer op te roepen waar alle spelers zich van hun beste kant kunnen laten zien. Deze positieve filosofie maakt het verschil bij Capoeira, waardoor een serieuze vechtkunst op een gezellige en sociale manier kan worden beoefend.

 

Website:
http://www.capoeira-events.nl

Contactpersoon:
Batuque Capoeira Amsterdam

E-mailadres:
info@capoeira-events.nl

Telefoonnummer:
0644596721

Groep:
Klas 5, Klas 6, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2, Klas 3, Klas 4

Locatie:
Op school

Discipline:
Erfgoed, Muziek, Dans, Multidisciplinair

Schooltype:
Po, So, Vso, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, Vwo/Gymnasium

Thema: