IDFA

Omschrijving

IDFA Onderwijs

IDFA heeft zowel tijdens het festival als door het jaar heen verschillende documentaireprogramma’s en workshops voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Schoolvoorstellingen

Tijdens het festival in november zien jaarlijks meer dan tienduizend leerlingen in filmtheaters door het hele land documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de leefwereld van de vaak jonge hoofdpersonen laten zien. De nagesprekken worden begeleid door ervaren moderatoren en, waar mogelijk, de regisseur. Ook wordt er filmspecifiek lesmateriaal aangeboden dat voor en na het kijken van de film kan worden ingezet. De inschrijvingen voor de schoolvoorstellingen starten half juni. Lees meer

Film in de klas

Door het jaar heen biedt ons online platform Docschool Online een groot aanbod van de beste documentaires voor primair en voortgezet onderwijs, en mbo; inclusief begeleidend lesmateriaal voor gebruik in de klas. Docenten verbonden aan een school in Nederland kunnen gratis lid worden en hebben toegang tot de gehele collectie. Gedurende het jaar wordt de collectie aangevuld met nieuwe titels, en de filterfunctie stelt je in staat naar documentaires te zoeken op educatieniveau, thema, lengte, en/of land. Lees meer

Onderwijsactiviteiten

Ook organiseert IDFA Onderwijs het hele jaar door workshops, voorstellingen, docentenbijeenkomsten en -trainingen in samenwerking met haar filmmakers en partnerorganisatie. Organiseer bijvoorbeeld je eigen filmfestival of doop je klaslokaal voor een uur om tot filmlokaal en neem je leerlingen mee in de bijzondere wereld van Feit & Fictie onder begeleiding van een IDFA filmmaker. Daarnaast bieden wij online lesbrieven en opdrachten aan die leerlingen zelfstanding vanuit huis kunnen maken of in de klas.

Up to date blijven? Via onze maandelijks nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws!

Website:
https://www.idfa.nl/nl/info/onderwijs

Contactpersoon:
Marije Veenstra / Zoë van Wakeren

E-mailadres:
educatie@idfa.nl

Telefoonnummer:
0206273329

Groep:
Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2, Klas 3, Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Film/Fotografie/Animatie

Schooltype:
Po, So, Vso, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, Vwo/Gymnasium

Thema: