Jeugdtheaterschool TIJ

Omschrijving

TIJ biedt maatwerk en een totaalpakket van organisatie, programma-ontwikkeling en begeleiding.

JeugdtheaterschoolTIJ is een bruisende plek waar kinderen een plek hebben om te stralen en zichzelf te zijn. JeugdtheaterschoolTIJ geeft alle kinderen van 4 tot 18 jaar theater en musical les waarin makerschap een belangrijk onderdeel vormt. TIJ levert een bijdrage aan de culturele vorming van kinderen en jongeren in Amsterdam. Met de Binnenschoolse en Buitenschoolse cultuureducatie laten we kinderen en jongeren kennismaken met kunst- en cultuureducatie. Wij prikkelen leerlingen om een eigen kijk op kunst te ontwikkelen en begrip voor elkaar te verbreden. De artistieke visie van Jeugdtheaterschool TIJ is in één zin samen te vatten:  ‘Docenten geven leerlingen de tools om hun eigen verhaal te vertellen.’

 

TIJ biedt kunst & cultuur educatie op maat voor basisscholen en voortgezet onderwijs

Kunsteducatie moet spannend en uitdagend zijn en goed aansluiten bij de doelgroep. TIJ ontwikkelt daarom graag kunstprojecten op maat, die aansluiten bij de educatiewens van de school. Ons team van professionele, jonge en bevlogen docenten geeft lessen in theater, musical, dans, muziek, zang, beeldend en media.

Kinderen en jongeren inspireren en interesseren voor kunst en cultuur is verbinding leggen met de eigen interesses, de eigen verbeelding en laten zien dat het elders en vroeger ook al gedaan is. Het ontwikkelen van smaak, kennis en een mening over kunst en cultuur. Het ontwikkelen en stimuleren van sociale vaardigheden, leren samenwerken, genieten en talenten ontdekken. En aan het eind van het proces gaat het erom dat je geprikkeld bent tot het willen van méér, méér, méér!

Kunst- en cultuuronderwijs is nodig om balans in het onderwijs te houden. Om hoofd, hart en handen in evenwicht te laten zijn. Jeugdtheaterschool TIJ vindt het van groot belang dat kinderen en jongeren  tijdens hun schooltijd kennis maken met verschillende kunstdisciplines en deelnemen aan inspirerende activiteiten op het  gebied van kunst en cultuur. Kunsteducatie gaat over het ontwikkelen van je kracht en mogelijkheden als individu. Over vals dúrven zingen, eindelijk iets met je dans aspiraties doen, je lekker voelen op de planken, leren over de oude- en de nieuwe wereld waarin jij woont, leren te genieten van beeldende kunst, leren te filosoferen, plannen initiëren en ongebaande wegen ingaan.

Jeugdtheaterschool TIJ biedt

  • Persoonlijke aandacht en kunst- en cultuur-educatief aanbod op maat
  • Keuze uit veel verschillende activiteiten, uitgevoerd door professionals
  • De organisatie van de activiteiten
  • Professionele  betrouwbare begeleiding van onze vakdocenten
  • Alle activiteiten onder één dak, georganiseerd door één organisatie: wel zo overzichtelijk.

Kortom: Een totaalpakket van organisatie, programma-ontwikkeling en begeleiding.

Bekijk ook onze: BIS brochure 2020-2021

Website:
https://www.jeugdtheaterschooltij.nl

Contactpersoon:
Jeugdtheaterschool TIJ

E-mailadres:
info@jeugdtheaterschooltij.nl

Telefoonnummer:
020 - 4160 701

Groep:
Klas 3, Klas 4, Groep 1-2, Klas 5, Groep 3, Klas 6, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2

Locatie:
Op school, Amsterdam Oost

Discipline:
Theater/Drama, Dans, Multidisciplinair

Schooltype:
Po, So, Vso, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, Vwo

Thema: