Kris Kras Atelier op school

Omschrijving

In het Kris Kras Atelier op school komen leren, vrij spel en verbeeldingskracht samen. Kinderen zijn betrokken omdat ze ruimte krijgen om eigen ideeën te volgen. De verschillende resultaten van deze beeldende lessen tonen een rijk creatief proces, #dewerkjesvoorbij.

Kris Kras Atelier kan projectmatig aangeboden worden als beeldende lessen op school voor de groepen 1 t/m 4 en op het KDV voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Er wordt gewerkt vanuit een rijk, verrassend maar ook laagdrempelig materiaalaanbod. De focus ligt op onderzoek, zelf-ontdekkend leren, samenwerken en eigen oplossingen bedenken, kortom 21st Century Skills. Op deze manier worden diverse vaardigheden getraind vanuit intrinsieke motivatie, zowel beeldend als motorisch en sociaal. #Begrijpenmetjehanden

De opzet van de workshops op school is als volgt; 3 groepen kinderen bezoeken op één dag achter elkaar workshops, het liefst met halve klassen werken of hele klassen met extra begeleiding. Het is een serie van minimaal 3 keer ( ideaal is 6 tot 10 keer, zodat de kinderen meer tijd hebben om hun eigen spoor te volgen en uit te bouwen), waarbij het materiaal aanbod steeds wisselt. Er staan voor alle groepen iedere keer drie verschillende workshopstations ter keuze klaar met uitnodigend materiaal en gereedschap.

Website:
https://www.kriskrasatelier.nl/opschool/

Contactpersoon:
Heidi de Geus

E-mailadres:
heididegeus@upcmail.nl

Telefoonnummer:
06-41087759

Groep:
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Beeldend, Multidisciplinair

Schooltype:
Voorscholen, Po, So

Thema:
Natuur, Samenleven, Taal, Techniek, onderzoek en wetenschap, Bouwen, wonen, werken, Feesten en gebruiken, Kinderboekenweek, Maakonderwijs