Ziaqua Fantasiemeesters

Omschrijving

Welkom bij Kunsteducatie & Fantasiemeesters 

Ziaqua biedt lessen voor PO en VO Onderwijs. Zij verzorgt een gehele of halve schooldag en maakt zonodig inspirerend maatwerk naar thema’s in school.

Ziaqua neemt je mee op wereldreis d.m.v. dans, muziek, circus acts en tekenkunst.

Circusdans

Spelenderwijs leer je circustechnieken. Beoefen lichaamskunsten en leer de behendigheid van dansen met attributen: hoepels, touwen, danslinten, ringen, dansstokjes en sjaals. In samenspel transformeert de ruimte in schitterende dansmotieven, dit op de maat van de muziek. Voor de kleuters spelen we de ‘Leeuwen-Act & Tijgerkids’  in het circus. De circuspiste komt tot leven met hoepels in samenspel | PO Onderbouw en Middenbouw

Muziektheater

Er was eens… een bruiloft van prins Kalando & prinses Violine. Muzikanten van alle landen zijn uitgenodigd te komen spelen voor het echtpaar. Maar ieder staat te dringen voor de kasteelpoort, de kasteelsleutel is gebroken! Ontdek het geheim van de Muzieksleutels | Multi zintuigelijk horen, zien, bewegen en spelen | PO Onderbouw

Dans & Muziek in Tekenkunst

Ziaqua haar boekpublicatie ‘Op vleugels, drie eeuwen ballet in scènes‘ op naam Moulen Noir , biedt een handleiding voor de tekenlessen. Op vleugels – een bundeling van 18 podium verhalen – is een tijdreis van de oudheid tot de moderne tijd; een rijkdom aan cultuurgeschiedenis in dans en muziekstijlen. De ruimtelijke compositietekeningen nemen je mee in een fantasierijke enscenering. Ontdek de oosterse invloeden in de westerse muziekgeschiedenis | VO

‘Waterplaneet’ in Tekenkunst 

Plons!! Heb jij een lange adem? Overal om ons heen is zuurstof, echter onzichtbaar. Juf Ziaqua neemt je mee in haar eigen tekenfilmpje ‘Waterplaneet’. Onderwater zijn de eerste micro zuurstofmakers nu levendig zichtbaar. Fytoplankton is essentieel voor onze zuurstof-cyclus wereldwijd, zo ook saharastof, walvispoep en waterplanten. Eenvoudig met inktpen & papier onderzoeken we de Ademhaling van zowel je eigen lichaam als het rijke oceaanleven wereldwijd.  | PO en VO

Voorlezen, illustreren en grafische vormgeving

Een meeslepend verhaal spreekt tot de verbeelding! Ziaqua neemt je mee op wereldreis in de internationale pers voor jongeren. Met een warm hart voor kunstboeken, zowel in drukwerk als digitaal, maakt ieder zijn eigen tekenboek bij een verhaal. Ontdek je eigen stijl in tekenen en vormgeving. Leer de geheimen en technieken van een kunstenaar en boekmaker.  | PO en VO