Mode en identiteit – workshop textielafval upcyclen en beschilderen

Omschrijving

WORKSHOP TEXTIELAFVAL  UPCYCLEN

Wat trek ik vandaag aan? Over kleding, consumptie en identiteit. 

De workshop begint met een korte powerpoint presentatie over de kledingindustrie: wat is er mis en waar gaat het mis. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën op de wereld. Waar liggen de oplossingen. Kleding hoort tot onze dagelijkse, primaire behoefte, ter bescherming tegen de zon en de kou. Maar kleding is inmiddels veel meer dan dat, met mode kunnen we communiceren en laten zien wie je bent.

De introductie eindigt met instructies  hoe je oude kleding kunt upcyclen door knippen, naaien, haken, breien, verven en/of  borduren. Hoe te werken met naald en draad, rijgen, aan- en afhechten, knippen en een uitleg over patronen. Ondersteunt met  foto’s van voorbeelden.

Met de oude kleding gaan de leerlingen nieuwe creatieve kledingstukken of accessoires maken of beschilderen. De leerlingen krijgen van tevoren de opdracht zelf afvalkleding in te zamelen. (Geen sokken of ondergoed). De kleding moet schoon zijn en vooral de gympen moeten van tevoren worden schoongemaakt! Minimaal 1 kledingstuk is gewenst om deze te beschilderen. Ook petten, gympen zijn erg leuk om met speciale verf te bewerken!

De workshopbegeleider zorgt voor garens, spelden, speldenkussens, patronen, koord, wol, een naaimachine, textielverf, gympenverf, kwasten, kralen en meetlinten. De school zorgt voor scharen en wit papier. Er zijn ook workshops in mijn werkruimte in Amsterdam en veel DIY tips zijn te vinden in de maak-tutorials op de www.pixelpolly.amsterdam.

Website:
www.pixelpolly.amsterdam

Contactpersoon:
Ageethe Groenendaal

E-mailadres:
hello@pixelpolly.com

Telefoonnummer:
06/13387769

Groep:
Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2, Klas 3, Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Beeldend, Multidisciplinair

Schooltype:
mbo, Po, So, Vso, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, Vwo

Thema:
Geschiedenis, Maakonderwijs, Techniek, onderzoek en wetenschap