Pixelpolly’s Arts & Crafts

Omschrijving

LEZING DUURZAME KLEDING & WORKSHOP KLEDINGAFVAL UPCYCLEN.

De workshop begint met een korte lezing over de geschiedenis van kleding, kleding en jouw identiteit en waar komt kleding vandaan. Wat is er mis met de productie en waar het mis gaat. De lezing eindigt met instructies hoe je oude kleding kunt upcyclen door middel van knippen, naaien, schilderen en/of borduren. Hoe te werken met naald en draad en uitleg over de patronen.

Workshop: De leerlingen gaan onder begeleiding aan de slag met textiel afval om er weer ge-upcyclede hippe items van te maken. Naar behoefte kan de workshop worden afgesloten met een spetterende modeshow.

De leerlingen krijgen de opdracht zelf afvalkleding in te zamelen. Uitproberen kan op de meegebrachte paspoppen of op elkaar. De workshop wordt begeleid door 1 à 2 textiel-upcyclers/modeontwerpers, afhankelijk van de grote van de groep(en).

De workshopbegeleider kan in overleg zorgen voor scharen, garens, spelden, speldenkussens, paspoppen en meetlinten. Textiel afval kan via een recycle bedrijf worden aangeleverd of door de leerlingen zelf. Mijn persoonlijke website is www.pixelpolly.com.

Website:
https://dutchartist.pixelpolly.com/nl/

Contactpersoon:
Ageethe Groenendaal

E-mailadres:
hello@pixelpolly.com

Telefoonnummer:
06/13387769

Groep:
Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2, Klas 3, Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Op school, Amsterdam Zuid

Discipline:
Beeldend, Multidisciplinair

Schooltype:
Po, So, Vso, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, Vwo/Gymnasium

Thema:
Geschiedenis, Maakonderwijs, Techniek, onderzoek en wetenschap