Lijm-lab

Omschrijving

Lijm-lab leert je kijken en maken als een kunstenaar. Denken met je handen: leren door doen.

Kinderen en kunstenaars leren op dezelfde manier: door te spelen. Vanuit spelen – met materiaal, met ideeën, met elkaar – komt de fantasie op gang en ontstaan er verhalen. Met beelden en verhalen geven we betekenis aan de wereld om ons heen.

Centraal in onze aanpak staan de ideeën van de kinderen zelf. Ze krijgen alle ruimte die te onderzoeken en vorm te geven. We dagen ze uit zelf het materiaal te ontdekken: hout, klei, textiel, papier, gerecycled materiaal, licht en schaduw, water en vondsten uit de natuur.

We maken ook letterlijk ruimte: een atelier waar uitproberen mag. Waar mislukken erbij hoort en toeval welkom is. Een veilige ruimte voor onzekerheid. De kracht van Lijm-lab is dat we daarin flexibel zijn: met minimale middelen maken we van een klaslokaal een veilige ruimte voor creativiteit.

Lijm-lab werkt op scholen in alle wijken van Amsterdam. U zet ons in voor een praktijkatelier, een projectweek of het ontwikkelen van een leerlijn. Met teamtrainingen en coaching in de klas geven we onze ervaring door. Samen met docenten zoeken we de beste manier om beeldende vorming in te zetten als leerstrategie voor taal, techniek en zaakvakken.

Website:
http://www.lijm-lab.nl

Contactpersoon:
Marieke van der Velden

E-mailadres:
info@lijm-lab.nl

Telefoonnummer:
020 244 1661

Groep:
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Locatie:
Op school, Amsterdam Noord

Discipline:
Beeldend, Letteren/Creatieve taal, Multidisciplinair

Schooltype:
Po, So

Thema:
Maakonderwijs, Taal, Techniek, onderzoek en wetenschap