Lejo

Omschrijving

Met blote handen en houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater.
‘Hands up!’ is een vrolijke, woordloze schoolvoorstelling met veel muziek. Vanuit een grote blauwe poppenkast vertonen de poppen hun kunsten.
De leerlingen, juffen en meesters, vergeten al snel dat ze naar twee handen zit te kijken. De kracht zit in ‘les is more’ een term die regelmatig wordt toegeschreven vaan de speelstijl van poppenspeler Leo Petersen. Zijn korte videos worden nog steeds uitgezonden in het TVprogramma van Sesamstraat. Aangezien Lejo zonder woorden speelt, is ‘Hands up!’ zeer toegankelijk te beleven voor iedereen ter wereld.

‘Hands up!’ kan schoolbreed worden geprogrammeerd. Mèt twee video’s voor op het digibord; één video voor het bezoek aan ‘Hands up!’ en een na het bezoek aan ‘Hands up!’. Hierin worden leuke ‘Lejo-weetjes’ getoond én de methode uitgelegd om zelf aan de slag te gaan met het maken en bespelen van zelf gemaakte ‘Lejo-oogjes’.

Mooie reacties na het spelen van ‘Hands up!’ op scholen;
……………………………………
Hallo Hanna,
De voorstelling was zoals we gehoopt hadden, zelfs nog leuker:-)
Vooral het einde, als Lejo uitlegt hoe hij de dingen doet, is heel leuk voor de kinderen!
En hopelijk tot volgend jaar of zo..! Groet!

Ellen / OBS Twiske in Amsterdam-Noord/Groepsleerkracht/Cultuurcoördinator
……………………………………………
Beste Hanna en Lejo,

Wij, basisschool De Regenboog, hebben vandaag ontzettend genoten op ons lustrumfeest van drie geweldige voorstellingen van Lejo. Ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord, zowel bij teamleden als kinderen. De open houding van Lejo naar kinderen toe, (ook na de voorstelling) heeft hier zeker aan bijgedragen. De communicatie met jou, Hanna, heb ik als prettig en duidelijk ervaren. En de posters met vingerpoppetjes maakten het helemaal compleet. Nogmaals bedankt namens Basisschool De Regenboog. Marleen Leedekerken
…………………………………………..

Website:
http://www.lejo.nl

Contactpersoon:
55Ramses55

E-mailadres:
hannademink@planet.nl

Telefoonnummer:
0334653456

Groep:
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Locatie:
Op school

Discipline:
Theater/Drama

Schooltype:
Po, So

Thema: