Sister Schools

Omschrijving

Sister Schools biedt leerlingen een internationale oriëntatie in een digitale omgeving waar ze communiceren, samenwerken en reflecteren over (internationale) vraagstukken binnen 18 lessen (3 blokken van 6 lessen) per leerjaar. Momenteel bieden we culturele uitwisselingen met scholen in Kenia.
Ons Digitaal Educatief Exchange Programma (DEEP) biedt algemeen toegankelijk internationaal onderwijs van hoge kwaliteit vanuit de realiteit van nu en de collectieve verantwoordelijkheid voor de toekomst van de wereld waarin wij leven. Met het programma van Sister Schools leren de kinderen niet alleen van- en met elkaar, maar ondersteunen we ook het vierde millenniumdoel om kwalitatief goed onderwijs toegankelijke te maken voor ALLEN. De lessen geven de leerlingen authentieke, interculturele Project Based leerervaringen met concrete resultaten en worden aangeboden in de 2de en 3de klas van het middelbaar onderwijs en in de laatste twee klassen van de basisschool.

Website:
http://www.sisterschools.eu

Contactpersoon:
Julia Strijland

E-mailadres:
info@sisterschools.eu

Telefoonnummer:
0622920574

Groep:
Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2, Klas 3

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Nieuwe media/Digitale kunst

Schooltype:
Po, Vmbo, Havo, Vwo

Thema:
Digitale media, 21st century skills education