De Theatertroep

Omschrijving

DE BONTE STOET

Wij zijn de Theatertroep, een collectief van zeven toneelspelers. In onze voorstellingen zoeken we de gekte op en blazen de toneelvorm vaudeville nieuw leven in. We werken met diverse schrijvers, acteurs, regisseurs, hijsen oude komedies in een nieuw jasje en schrijven ook ons eigen repertoire. De afgelopen zes jaren heeft de Theatertroep op de Parade veel gebruikgemaakt van dierenkostuums die onze huisscenograaf Roos Visser ontworpen heeft. Vooral bij de jeugd oogsten de dieren grote reactie.

Als tegengeluid voor de grimmige tijden waarin we leven, willen we uit onze verkleedkist De Bonte Stoet tevoorschijn toveren. Het idee van De Bonte Stoet is een optocht van dieren en circusfiguren op schoolpleinen van basisscholen in de Randstad. De kinderen van een basisschool worden gevraagd om zich, alle Covid-19-maatregelen in acht nemend, op het schoolplein op te stellen – nog zonder dat ze weten waarom en wat ze te wachten staat. Een vrachtwagen stopt, de klep gaat open en naar buiten stroomt een parade van wonderlijke dieren. Een circusdirecteur stelt de dieren voor en vertelt welke fantastische trucs de dieren kunnen, maar de beesten trekken hun eigen plan, flaneren over het schoolplein, halen grapjes uit, laten zich aaien en delen een filosofische beschouwing over voldoen aan verwachtingen met de kinderen. Binnen 15 à 20 minuten zijn ze weer verdwenen en is het alsof er niks gebeurd is.

Nu zijn we op zoek naar basisscholen die hier interesse in hebben. Dus stuur vooral een berichtje bij interesse of als jullie nog vragen hebben en kijk voor nu naar onze trailer!

Alvast veel dank,

de Theatertroep

CREDITS

Spelers en makers: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Christiaan den Dulk, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Lolita Storm – Trailer: Christiaan den Dulk – Vormgever: Roos Visser

Website:
https://theatertroep.nl/

Contactpersoon:
DeTheatertroep

E-mailadres:
theatertroep@gmail.com

Telefoonnummer:
0651503767

Groep:
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5

Locatie:
Op school

Discipline:
Theater/Drama

Schooltype:
Po

Thema: