Ulrike Quade Company

Omschrijving

A Myth Retold: spannende filosofische workshops over (gender)normen

De Ulrike Quade Company maakt al jaren beeldend theater waarin spel, dans, muziek, decor en taal op een unieke manier samenkomen. Vorig seizoen maakten we behalve voorstellingen ook een korte film: A Myth Retold. De film is een beeldende hervertelling van de Egyptische mythe van Isis vanuit een hedendaags perspectief op gender en identiteit. Belangrijke thema’s die wij graag bij jou in de klas brengen.

“Jij hebt de mogelijkheid jezelf te (re)creëren”

Dat is de boodschap die wij brengen in ons 3-delig educatief programma. Statistisch gezien zitten er in elke klas minstens drie leerlingen die afwijken van de gender- of seksualiteitsnorm. Dit programma kan van grote waarde zijn voor hen, maar ook voor hun klasgenoten. Wij dagen álle leerlingen uit om welke norm dan ook te bevragen en te reflecteren op de keuzes die zij maken.

Praktisch

Een eigen docent begint met een inleiding en het tonen van de film. In een tweede workshop komt een docent van Ulrike Quade langs, die de film verbindt met een spannende workshop. Je kiest daarna zelf of je nog één van de kunstzinnige naverwerkingsopdrachten met je klas doet.

Het programma is geschikt voor alle niveau’s in de bovenbouw, het hele schooljaar 2021/2022 beschikbaar en kost €200 (ex. reiskosten docent, mogelijkheid te betalen met CJP cultuurkaart). We hopen snel bij jullie in de klas te staan!

Neem bij interesse contact op met Anne Kuit via educatie@ulrikequade.nl. Ik beantwoord graag je vragen!

Website:
https://www.ulrikequade.nl/educatie/

Contactpersoon:
Anne Kuit

E-mailadres:
educatie@ulrikequade.nl

Telefoonnummer:
0681239094

Groep:
Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Op school

Discipline:
Theater/Drama, Dans, Beeldend

Schooltype:
Vmbo, Havo, Vwo

Thema:
Samenleven