Theater Tique

Omschrijving

Theater Tique – afkomstig uit Amsterdam – maakte naam en faam met het blauwe mannetje Tique, een treedt sindsdien op met deze compleet eigen stijl elastische poppen. In een verbluffend samenspel weten de speelsters van Theater Tique deze poppen zo te bewegen dat je je vanaf het eerste moment in hun wereld verplaatst en met hen meeleeft. De speelsters zijn interactief met elkaar en met het publiek. De korte verhaaltjes zijn juweeltjes vol spanning, humor en emotie.

Theater Tique kan praktisch overal spelen. Op scholen, theaters of buiten op straat! Geschikt voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs.
Het gezelschap beschikt over eigen geluid, enkel een stroompunt is noodzakelijk.

Gloednieuwe voorstelling van Theater Tique: Konijn! (3+)

Een avontuurlijke voorstelling vol (live) muziek, poppenspel en humor, waarbij de verbeeldingskracht centraal staat. Hierdoor is de voorstelling ook goed te volgen voor kinderen die slecht kunnen horen of een taalachterstand hebben.

Konijn ontsnapt uit zijn kooi en trekt de wijde wereld in! Hij ontdekt de vrije natuur, moet oppassen voor voorbijrazend verkeer en komt in een groentetuin terecht. Lukt het Konijn zich uit de voeten te maken voor hij in de groentesoep belandt?
Na een lange omzwerving komt Konijn bij het circus. Daar wordt zijn ware aard ontdekt; hij is niet zomaar een konijn, maar een STUNTKONIJN!

De voorstelling Konijn! van Theater Tique bestaat uit diverse korte sketches, waarin Konijn op verrassende wijze nieuwe avonturen beleeft.
Over voorzichtig zijn en moedig durven. En uiteindelijk je plek vinden.

Na de voorstelling wordt beeldend materiaal geleverd waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen in de klas.

Reacties van leerkrachten na het zien van Konijn!

“De kleuters waren van begin tot eind geboeid door het aanstekelijke verhaal over een héél dapper konijn. De geslaagde ontsnappingspoging om niet in de soeppan te belanden was hilarisch. Deze vega juf was blij dat het een vegetarisch gerecht werd”.

“Een hilarische voorstelling waar mijn leerlingen het nog over hebben. Zelfs de jongste kleuters zaten helemaal in het verhaal”.

“Een week later lachen we nog steeds! Hotsj hotsj hotsj”. 🙂

“Een boeiende voorstelling. De eenvoud maakt het bijzonder. Knap hoe levendig oa. het konijn gespeeld wordt. Interactie met het publiek was goed. We hebben genoten en gelachen”.

Reactie na het spelen van de voorstelling op de Van Koetsveldschool in Amsterdam:

“De reacties waren van iedere collega erg positief! Iedereen vond het passend voor zijn/haar groep. De belevingswereld van de kinderen is erg divers dus heel fijn als er een voorstelling is die aansluit bij alle kinderen! Collega’s vonden het erg passend, grappig, fijne verdeling van de groepen en niveaus en bovenal erg aansluiten.”


Circus Tique (2+)

Tique is een hilarisch blauw mannetje gemaakt van elastieke stof die in zijn eigen wereld leeft en een eigen taal spreekt. Hierdoor is de voorstelling ook zeer geschikt voor kinderen met een taalachterstand en slechthorenden.

Mannetje Tique wordt met inventief samenspel door twee spelers tot leven gebracht. De magie van het poppenspel, de interactie met publiek en de personages die de spelers zelf spelen, zorgen samen voor een voorstelling vol humor.

In Circus Tique wil Tique circusartiest worden en graag in het middelpunt staan.
Zijn vrienden helpen hem, maar niet alles wat Tique wil, lukt…

Deze voorstelling kent ook een versie voor Sinterklaas en Kerst.

‘Circus Tique’ is een familie- of schoolvoorstelling van 44 minuten. Geschikt voor 2 jaar en ouder.

Ook is Tique de winnaar van het TV-programma Popster, een talentenjacht voor poppenspelers. Zie hier het filmpje van de finale act!

 

Recensie in vakblad De Wereld van het Poppenspel door Peter Vermaat
(na het zien van Konijn! op het Internationaal Microfestival)
“Theater Tique uit Nederland kwam met een geheel nieuwe voorstelling over konijn. Dit popje, geïnspireerd op het bekende mannetje Tique, weet als konijn te ontsnappen uit zijn hok. Hij sluit zich aan bij het circus, laat zich doormidden zagen en wegschieten met een kanon. Kortom, de verbeelding heeft hier het laatste woord. Een schitterende voorstelling waar niet alleen jonge kinderen van zullen genieten, maar ook hun ouders en andere volwassenen. Het spelplezier van Sanne van Dijk en Daphne Zandberg gaven mij, als toeschouwer, veel energie. Als herboren verliet ik de speelplek, waar op dat moment een fikse regenbui door iedereen met plezier werd getrotseerd.”

Website:
http://www.tique.nl

Contactpersoon:
Daphne Zandberg

E-mailadres:
info@tique.nl

Telefoonnummer:
0624514522

Groep:
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Theater/Drama

Schooltype:
Voorscholen, Po, So

Thema: