Check Check Dubbelcheck

Omschrijving

Check Check Dubbelcheck is een meerdaagse workshop voor groep 6 t/m groep 8 van de basisschool. In de workshops maken kinderen – geïnspireerd op het jeugdjournaal – stapsgewijs hun eigen klasjournaal. Onderzoek doen op het internet, pakkende teksten schrijven, geschikte foto’s uitzoeken, interviewen/geïnterviewd worden en overtuigend presenteren voor de camera: daar draait het om in deze actieve workshop. Na grondig oefenen vinden de filmopnames plaats voor een green screen achtergrond. Het eindresultaat is een gefilmd klasjournaal waarin elk kind aan bod komt.

In overleg kunnen we het thema van het klasjournaal aanpassen aan de wensen van de school. Zo hebben we meerdere klasjournaals gemaakt rond het thema armoede en ongelijkheid in de wereld, we hebben het klasjournaal over Keti Koti en de slavernij gemaakt en hebben we de canon van Nederland gebruikt als basis voor de workshops.

Ook kunnen we de workshopdagen uitbreiden met mediawijslessen. In ons pakket zitten 4 volledige dagen die we naast deze workshopdagen uit kunnen rollen.

Met deze actieve workshop dragen we ook bij aan de werkdrukverlaging van de leerkrachten.

Website:
checkcheckdubbelcheck.nu

Contactpersoon:
Stichting CCD Produkties

E-mailadres:
workshopklasjournaal@gmail.com

Telefoonnummer:
0620634297

Groep:
Groep 6, Groep 7, Groep 8

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost

Discipline:
Film/Fotografie/Animatie, Nieuwe media/Digitale kunst

Schooltype:
Po

Thema:
Digitale media, 21st century skills education