Nxt Museum

Omschrijving

Algemene informatie

Wat is Nxt?
Wij zijn het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Ontdek grootschalige, digitale kunstinstallaties die je blik verruimen en de zintuigen op scherp stellen. De kunst van morgen, vandaag.

De ruimte
Het museum is gevestigd in een voormalige productiestudio in het hart van Amsterdam-Noord – een plek die zich bij uitstek leent voor het ontdekken, maken en tentoonstellen van mediakunst. Deze vorm van kunst experimenteert met technologische mogelijkheden en toepassingen; dynamisch en niet gebonden aan een vorm. Onze ruimte biedt een broedplaats voor deze vorm van kunst; een plek waar verschillende kunststromingen en wetenschappen samenkomen en tentoongesteld kunnen worden. Een plek voor life performances, educatie, creatie, zang, dans en meer.

Onze missie
Het is onze missie om vooruitstrevende vormen van creativiteit te stimuleren. Wij zien de toekomst als een van de meest fascinerende concepten van het menselijk brein. Het is een onuitputtelijke bron van inspiratie die ons in de greep houdt en de vraag oproept: ‘What’s Nxt?’. Met het oog op technologische en sociale ontwikkelingen is deze vraag een groter mysterie dan ooit tevoren. Ga je mee op zoek naar het antwoord?

Workshops AR filter creation
We kennen en gebruiken ze allemaal: Augmented Reality Filters. In deze workshop leer je om je eigen filter te maken en zo je verhaal te vertellen in een AR-omgeving. Tijdens dit vier uur durende programma verzorgen wij de tools en maak je je eigen AR-filtermasker. Laat je inspireren door nieuwe mediakunstenaars, leer de ins en outs kennen van het gebruik van AR-software, en breng je werk in verband met de installaties in het museum. Deze workshop doet een beroep op je verbeeldingskracht en creativiteit en daagt je uit om te laten zien wat jou – jou maakt.

Slow looking
De Slow Looking Workshop is een oefening om de manier waarop we naar de wereld om ons heen kijken te vertragen en om zo diepgaand leren over verschillende onderwerpen te stimuleren. In deze workshop verken je één kunstwerk uit het museum door middel van een reeks begeleide activiteiten, waaronder aandachtig kijken en luisteren, creatief schrijven en tekenen. Koppel je bevindingen aan grotere systemen en integreer dit concept in je eigen leer- en innovatieproces. Deze workshop is opgezet met het idee iedereen te stimuleren de tijd te nemen om langzaam te kijken in een wereld van snelle informatie.

Website:
https://nxtmuseum.com/nl/educatie/

Contactpersoon:
Sara Panajutopulos

E-mailadres:
info@nxtmuseum.com

Telefoonnummer:
020 792 02 21

Groep:
Klas 1, Klas 2, Klas 3, Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Amsterdam Noord

Discipline:
Museum, Film/Fotografie/Animatie, Nieuwe media/Digitale kunst

Schooltype:
Vmbo, Havo, Vwo

Thema:
Techniek, onderzoek en wetenschap, Digitale media, 21st century skills education