Het Museum voor Onbedoelde Kunst

Omschrijving

Het MOK laat leerlingen stilstaan bij hun omgeving en zelf betekenis toevoegen. Ze krijgen kort theorie over wat kunst is en wat onbedoelde kunst is. Dan gaan ze aan de slag met hun eigen onbedoelde kunstcollectie rondom de school. Aan het einde hebben een audiotour gemaakt en een museumbordje en kun je na een feestelijke opening met de school langs de werken lopen.

Met behulp van ons educatieprogramma wordt op een speelse manier de kunstgeschiedenis in kaart gebracht. Leerlingen versterken hun taalvaardigheid en leren hoe ze belangrijke thema’s in de maatschappij kunnen toepassen. Ze leren out of the box denken en meerdere concepten te onderzoeken. Ze werken in groepen aan een gezamelijk kunstwerk en presenteren hun werk zowel in de audiotour als tijdens de feestelijke opening.

De cursus wordt op maat gemaakt en kan aangepast worden aan het rooster, zowel in blokken van 2 uur of een volle dag (en alles ertussen).

Website:
http://www.hetmok.nl

Contactpersoon:
WillemDieleman

E-mailadres:
willemdieleman@hetmok.nl

Telefoonnummer:
0612181003

Groep:
Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2, Klas 3, Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Op school, Amsterdam Noord

Discipline:
Museum, Erfgoed, Beeldend, Letteren/Creatieve taal, Multidisciplinair

Schooltype:
mbo, Po, So, Vmbo, Havo, Vwo

Thema: