Verhalenzaaien- Verhalenjuf

Omschrijving

Mijn bedrijf begon als Verhalen Zaaien. Ik werk op verschillende scholen met verschillende leeftijden; oudere kinderen noemen me vaak gewoon (juf) Annette, maar jonge kinderen noemen mij na een paar lessen vaak Verhalenjuf, vandaar!

Met Verhalen Zaaien breng ik het vertelde verhaal op school. Dat doe ik op vaste momenten: in de Kinderboekenweek, rondom Kerst en lichtjesfeesten, en op Wereldverteldag, eind maart.

Daarnaast heb ik enkele vaste programma’s: Verhalen uit alle windstreken en Amsterdamse volksverhalen en verhalen uit de buurt.

Ook werk ik regelmatig in opdracht, bijvoorbeeld als het accent moet liggen op woordenschatontwikkeling of als de verhalen moeten aansluiten bij een thema op school. Dikwijls vertel ik zo verhalen buiten op het schoolplein, als het mag zelfs rondom een vuur!

In de klassen doen de kinderen vaak zelf mee met de verhalen. Dat doen ze door te vertellen, te schrijven, te spelen en te tekenen. Daarbij maak ik soms gebruik van de kamishibai, een soort theatertje waarin platen zitten die de vertelling ondersteunen.

 

 

 

 

 

Website:
https://verhalenzaaien.nl/

Contactpersoon:
Annette Benedictus

E-mailadres:
info@verhalenzaaien.nl

Telefoonnummer:
06 40892889

Groep:
Klas 3, Klas 4, Groep 1-2, Klas 5, Groep 3, Klas 6, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2

Locatie:
Op school

Discipline:
Letteren/Creatieve taal

Schooltype:
mbo, Po, So, Vmbo, Havo, Vwo

Thema:
Feesten en gebruiken, Geschiedenis, Kinderboekenweek, Natuur, Samenleven, Taal