Movies that Matter

Omschrijving

Movies that Matter Educatie brengt mensenrechten onder de aandacht van scholieren en studenten met filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival. We stimuleren docenten – met name in het (v)mbo en het praktijkonderwijs – om hun lessen te versterken met mensenrechtenfilms en bijbehorend lesmateriaal.

Educatiefestival 2023

Movies that Matter presenteert voor leerlingen en studenten toegankelijke films over maatschappelijke thema’s met een inspirerend verdiepingsprogramma. Dit doen we o.a. tijdens het Movies that Matter Educatie Festival. Met thema’s als familie, identiteit, keuzevrijheden, discriminatie en migratie.

Het festival is in EYE Filmmuseum op 15 en 16 maart. Kijk voor ons Amsterdams programma op onze website. Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer dan alvast via het aanmeldformulier.

Film in de klas

Een educatiefilm in de (thuis)klas kijken? Bekijk ons online aanbod met lesmateriaal door ‘Online kijken’ en ‘Lesmateriaal’ aan te vinken in de zoekmachine. Daarnaast kun je het aanbod filteren op filmlengte, land, niveau, thema en vak.

Advies op maat? Stuur ons een mail met je filmvraag: educatie@moviesthatmatter.nl.

Film in de bioscoop

Met je klas naar de bioscoop? We organiseren het hele jaar door filmvertoningen voor het voortgezet onderwijs en het mbo door het hele land. Wij werken samen met een aantal vaste filmtheaters maar kunnen ook contact opnemen met een nieuw filmtheater bij jou in de buurt.

Meer weten? Neem voor meer informatie, en om een vertoning te boeken, contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste aanbod én als eerste filmtips krijgen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Website:
http://www.moviesthatmatter.nl/educatie/

Contactpersoon:
Movies that Matter Educatie

E-mailadres:
educatie@moviesthatmatter.nl

Telefoonnummer:
020-280 76 12

Groep:
Klas 1, Klas 2, Klas 3, Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Film/Fotografie/Animatie, Multidisciplinair

Schooltype:
mbo, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo

Thema: