Het Jeugdtheaterhuis Amsterdam

Omschrijving

De Kinderen van de Hollandse Schouwburg is een muziektheatervoorstelling over de geheime reddingsoperatie van honderden kinderen uit de Hollandse Schouwburg in Amsterdam. Het is een spannend, waargebeurd oorlogsverhaal dat speelt in een verschrikkelijke tijd. De Hollandse Schouwburg werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers misbruikt als verzamel- en deportatieplaats van Amsterdamse Joden. Hoe is het mogelijk dat kinderen aan de Nazi’s wisten te ontsnappen….? Daar kom je wel achter!

De voorstelling – bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar – wordt gespeeld door twee acteurs en een muzikant. Kinderen krijgen de kans om mee te doen in een aantal scenes. Er worden vragen gesteld als: ‘Wat betekend vrijheid? Op die manier worden kinderen uitgedaagd hierover na te denken. De voorstelling wordt gespeeld vanaf mei 2023 en kan tot eind 2024 worden geboekt door scholen.

Trailer: https://youtu.be/au0OktI_41w

Website:
https://hetjeugdtheaterhuis.nl/de-kinderen-van-de-hollandse-schouwburg-scholen/

Contactpersoon:
Het Jeugdtheaterhuis Amsterdam

E-mailadres:
info@hetjeugdtheaterhuis.nl

Telefoonnummer:
06-44954889

Groep:
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Locatie:
Amsterdam West

Discipline:
Theater/Drama, Erfgoed, Muziek

Schooltype:
Po

Thema:
Geschiedenis, Oorlog en vrijheid, Samenleven