Ruis

Omschrijving

Queer Belonging – het duwen en trekken van de groep

Een projectweek met een fysieke theatervoorstelling, kunstexpositie en workshops

Wat is jouw IDEALE QUEER groep? Hoe voel jij je thuis als queer mens? Waar vind je jouw groep mensen en wil je wel tot een groep behoren? Het geduw en getrek om erbij te horen; het proberen aan te haken, je mee laten slepen, maar soms ook in opstand komen.

De voorstelling en de installatie gaat over een groep jongeren die de uitdaging aangaat om DE IDEALE QUEER GROEP te vormen waarin iedereen welkom is en kan zijn. Ze zoeken uit welke verlangens en ideeën er zijn maar ook waar het schuurt, waar idealen en werkelijkheid met elkaar botsen en waar individu en groepsbelangen niet hetzelfde zijn. Want kan dat eigenlijk wel, DE IDEALE QUEER GROEP, of is het een utopie dat zo’n soort groep kan bestaan? Wat betekenen groepsvorming en groepsdruk voor jouw ontwikkeling? Wie ben jij binnen de groep?

Het project biedt een projectweek aan met een kunstexpositie en voorstelling gemaakt en uitgevoerd door LHBTIQ+ jongeren in samenwerking met professionele kunstenaars. In de projectweek krijgen alle scholieren die de voorstelling zien creatieve workshops aan de hand van de kunstinstallaties. In de workshops is er ruimte om door middel van kunst in gesprek te gaan met elkaar.

Website:
https://www.lgbtperformance.org

Contactpersoon:
Marlieke Burghouts

E-mailadres:
burghouts.m@gmail.com

Telefoonnummer:
06-27314359

Groep:
Klas 2, Klas 3, Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Theater/Drama, Dans, Film/Fotografie/Animatie, Beeldend, Multidisciplinair

Schooltype:
mbo, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, Vwo

Thema:
Maakonderwijs, Samenleven