Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Omschrijving

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

een huis voor verwondering, theater en dans op het Leidseplein
We tonen niet alleen, maar maken ook theater waarin we ons spiegelen aan grote ideeën uit het verleden, ons verhouden tot het nu en we vergezichten vormen voor de toekomst.

ITA-Academy en Onderwijs

Een avond uit bij ITA is méér dan alleen een voorstelling. ITA-Academy biedt ruimte voor verdieping en ontwikkeling. Scholieren en studenten kunnen binnen ITA-Academy workshops volgen. Maar ook als u professional bent, heeft ITA-Academy u veel te bieden. Naast opleidingsinstituut is ITA-Academy het centrum van de theatertraditie in Nederland. In onze monumentale schouwburg in het hart van de stad Amsterdam treft u een grote historische schilderijencollectie van acteurs in Nederland. We voelen ons onderdeel van die geschiedenis, waar we trots op zijn.

Think like an artist

Bij ITA creëren we een wereld waarin kinderen en jongeren onderzoekers en ontwerpers zijn. Ons motto: don’t teach children art, teach them to think like an artist.
Kunstenaarschap gaat over nieuwsgierigheid, verschillende perspectieven zien en verbindingen leggen. Bij ITA-Academy nodigen we iedereen uit om met ons te onderzoeken, te filosoferen, te bouwen en te maken. Wij dagen je uit de kunstenaarsmindset in jezelf te vinden en áán te zetten. Onder begeleiding van inspirerende kunstenaars en kunstvakdocenten onderzoek je de maatschappij, je eigen rol daarbinnen en wat ‘de ander’ daarin betekent.

We vinden het belangrijk om mee te bouwen aan een generatie jonge mensen die met ruimte en nieuwsgierigheid hun toekomst wil en kan vormgeven volgens hun eigen inzichten en creatieve oplossingen.

Voor alle leeftijden en opleidingniveaus

Of je nu leerlingen lesgeeft in het primair, voortgezet of vervolgonderwijs: bij ITA-Academy vind je aanbod voor elke leeftijdsgroep en op elk opleidingsniveau. Bezoek een voorstelling in onze grote zalen, ontdek ITA achter de schermen tijdens één van onze (theatrale) rondleidingen, volg een MAAK-workshop die aansluit op een specifiek thema, kom naar speciaal ontwikkeld Engelstalig aanbod, gebruik één van onze Theater Toolkits om zelf met je leerlingen/studenten aan de slag te gaan, vind (digitaal) lesmateriaal op onze site of vind een plek voor jezelf of je leerling/student bij ITA in je vrije tijd.

Theater en kunsteducatie leren je anders naar de wereld te kijken. Als een kunstenaar. En dat is precies wat we willen bij ITA-Academy. Want kunstenaarschap gaat over oprechte nieuwsgierigheid, verschillende perspectieven zien en verbindingen leggen. Ontdek samen met ons hoe we jouw onderwijsprogramma kunnen laten aansluiten bij onze voorstellingen, workshops, rondleidingen en educatiemateriaal. Kom denken, durven, dromen en doen!

Vragen en informatie

Heb je vragen, wil je dat we meedenken of wil je een reservering maken?
Klik dan op Vragen of reserveren

Hieronder volgen de verwijzingen naar de voorstellingen en projecten bij ITA

Primair onderwijs
o.a. voorstellingen (1000+1 Nacht, Pinocchio Effect), de workshop Huis van Personages, de escaperoomworkshop Het idee, theatertraining en eindmusical, Theater Toolkit

Voortgezet onderwijs
o.a. voorstellingen speciaal voor het onderwijs (Ik wil wit zijn, Medea, Keti Koti, All is Energy jr.), Antigone- of MAAK-workshop, masterclasses, Shakespeare Tour, Schoolpack, videoserie Theater in Context, Theater Toolkit

Mbo
o.a. voorstellingsbezoek Ik wil wit zijn, All is energy jr. of Keti Koti, serie burgerschap, MAAK-workshop, stages en programma’s op maat

Inschrijven voor de ITA-nieuwsbrief

Vraag onze onderwijskrant aan

Voed je nieuwsgierigheid
Geef jezelf een opleiding of inspiratiedag cadeau.

Website:
https://ita.nl/nl/educatie/

Contactpersoon:
ITA

E-mailadres:
educatie@ita.nl

Telefoonnummer:
020 7959942

Groep:
Klas 6, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2, Klas 3, Klas 4, Klas 5

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum

Discipline:
Theater/Drama, Erfgoed, Dans, Beeldend, Letteren/Creatieve taal, Multidisciplinair

Schooltype:
MBO, Po, So, Vso, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, Vwo/Gymnasium

Thema:
Geschiedenis, Maakonderwijs, Samenleven, Taal, 21st century skills education