Stichting Documaken

Omschrijving

Stichting Documaken ondersteund en stimuleert het maken van een documentaire voor het profielwerkstuk. Iedere leerling moet zo’n werkstuk maken, meestal in het examenjaar. Wij willen hiermee leerlingen de kans bieden op een creatieve manier hun leefwereld te onderzoeken en in beeld te brengen.

Hiervoor hebben wij de website www.documaken.nl ontwikkeld. Hier vind je een compleet stappenplan en ondersteuning voor docenten, bestaande uit informatie, tutorials en inspirerende voorbeelden. Hierdoor kunnen leerlingen op een leuke, leerzame en creatieve manier een documentaire maken voor hun profielwerkstuk. We bieden ondersteunende workshops aan bij elk onderdeel van het proces. 

Ieder jaar zetten we de leerlingen van de beste documentaires in het zonnetje door ze te vertonen op ons landelijke Documaken filmfestival in de bioscoop.  

Website:
http://www.documaken.nl

Contactpersoon:
Stichting Documaken

E-mailadres:
pws@documaken.nl

Telefoonnummer:
06-17452415

Groep:
Klas 4, Klas 5, Klas 6

Locatie:
Op school

Discipline:
Film/Fotografie/Animatie

Schooltype:
mbo, Vmbo, Havo, Vwo

Thema:
Techniek, onderzoek en wetenschap, Digitale media, Maakonderwijs