Ricardo Huisman, geluids beelden kunstenaar, soundscape componist, kunstdocent

Omschrijving

Iedereen heeft het recht op het beleven en zelf maken van kunst!”

Mijn naam is Ricardo Huisman, geluids beelden kunstenaar, soundscape componist, kunstdocent (buitenschools) en maker van (inclusieve) interactieve wollen geluidssculpturen, installaties die alledaagse geluiden, stemmen, verhalen, ritmes en muziek hoorbaar maar ook voelbaar (multi-zintuiglijk) weergeven.

Met leerlingen van basisscholen (regulier en speciaal onderwijs) onderzoek ik hoe het “horen” wordt beïnvloed door informatie van verschillende zintuigen en de cultuur/omgeving waar we opgroeien, leren en samenleven. Eerst gaan de leerlingen zelf een geluidssculptuur/ installatie met een gecomponeerd geluidslandschap  ervaren, door te luisteren, er mee te spelen of te bouwen. Om vervolgens zelf iets te creëren over wat ze hebben beleefd door: te vertellen, tekenen, schrijven, plakken, dingen te maken met verschillende voelbare materialen, een dansje, rap, of …..

Tijdens een groter kunstproject voor school en omgeving: b.v. samen een een luisterwandeling maken en goed luisteren naar de geluidsomgeving, geluiden opnemen, iemand interviewen in de buurt over de geluiden in de buurt of een actueel onderwerp. Ze kunnen onderzoek doen, zelf geluiden, muziek maken en deze samen met gemaakte tactiele tekeningen, (documentatie) foto’s, enz. presenteren aan ouders, begeleiders, andere leerlingen binnen de school.

Ik heb verschillende korte en langere workshops/kunstprojecten gedaan binnen het basisonderwijs (BSO), speciaal onderwijs (clusters 1, 2) bij Visio en Kentalis, kinderdagverblijven  (voorschool) en tijdens verschillende community art projecten.

Maak gerust een afspraak (email) voor verdere kennismaking en om te bespreken hoe ik mijn aanbod op maat kan afstemmen op de leerlingen, locatie, tijden, doelstellingen kunstzinnige vorming, school, enz.

Hier link naar  voorbeeld workshop in speciaal onderwijs.

Hier link naar  (f)luisterbuizen kunstproject voor BSO.

Hier link naar  “babbel en voel” – installatie voor kinderdagverblijf, voorschool en s.o.

Bezoek desgewenst mijn website voor meer informatie over mijn werk als kunstenaar, (onderzoek)projecten en contactgegevens.

 

 

Website:
https://www.ricardohuisman.com/introductie-kunsteducatie/

Contactpersoon:
Ricardo Huisman

E-mailadres:
info@ricardohuisman.com

Telefoonnummer:
0636456861

Groep:
Klas 3, Klas 4, Groep 1-2, Klas 5, Groep 3, Klas 6, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2

Locatie:
Op school

Discipline:
Erfgoed, Muziek, Beeldend, Nieuwe media/Digitale kunst, Multidisciplinair

Schooltype:
Voorscholen, Po, So, Vso

Thema:
Bouwen, wonen, werken, Natuur, Samenleven, Techniek, onderzoek en wetenschap, 21st century skills education