Wereldmuseum Amsterdam

Omschrijving

In alle onderwijsprogramma’s van Wereldmuseum Amsterdam (voorheen Tropenmuseum) staan wereldburgerschap, kunst en cultuur centraal. Leerlingen ervaren hoe mensen wereldwijd hun leefomgeving vormgeven. En hoe mensen gevormd worden dóór de wereld. Vroeger en nu. Want de relatie tussen verleden en heden stelt je in staat de wereld van nu en de toekomst beter in te beelden. Wereldmuseum Amsterdam moedigt aan na te denken over wat het betekent om mens te zijn, wat onze connectie is met de wereld om ons heen en hoe mensen wereldwijd verbonden zijn.

Website:
https://amsterdam.wereldmuseum.nl/nl/onderwijs

Contactpersoon:
Wereldmuseum Amsterdam

E-mailadres:
educatie-amsterdam@wereldmuseum.nl

Telefoonnummer:
088-0042840

Groep:
Klas 3, Klas 4, Groep 1-2, Klas 5, Groep 3, Klas 6, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Klas 1, Klas 2

Locatie:
Op school, Amsterdam Oost

Discipline:
Museum, Erfgoed

Schooltype:
MBO, Po, So, Vso, Praktijkonderwijs, Vmbo, Havo, Vwo/Gymnasium

Thema:
Feesten en gebruiken, Geschiedenis, Samenleven