Cappella Amsterdam

Omschrijving

Voorstelling Moggûh! met een voorbereidende workshop in de klas door Cappella Amsterdam

Hoe klinkt lekker eten? Hoe klinkt het als je boos bent? Hoe klinkt verdrietig? Hoe klinkt verveling? Hoe zing je geluk? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de voorstelling Moggûh! Voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 8 jaar.

We volgen een ‘normale’ dag uit het leven van een kind, waarin stem en emotie de hoofdrol spelen. Kinderliedjes van over de hele wereld en prachtige koorklanken roepen op het toneel een gekke, ontroerende en magische muzikale wereld op. Tandenpoetsen kan uitmonden in een murmelend en proestend Bachkoraal, een swingend Surinaams tel-lied maakt van een saaie rekenles een feestje en een baby wordt getroost met een prachtig Turks slaapliedje.

Tijdens de voorstelling zingen de kinderen samen met de leden van Cappella Amsterdam en worden ze betoverd door magisch mooie stukken uit het koorrepertoire, van Sweelinck en Mozart tot Ligeti. We maken deze voorstelling samen met de zangers van Cappella Amsterdam, regisseur Bart Oomen, educatie-ontwikkelaar Emma Rekers en componist/arrangeur Leonard Evers, die tevens de artistieke leiding over dit project heeft.
Bekijk een impressie van de voorstelling
Kosten voorstelling: €650,00

Voorbereidende workshop met echte zangers in de klas

In de workshop vertellen twee zangers van Cappella Amsterdam aan de leerlingen hoe het nou eigenlijk werkt, dat zingen. Hoe werkt je stem, en hoe komt het dat je soms héél hard en groot, en dan weer héél zacht en klein kunt zingen? En als je weet dat je heel mooi kunt zingen, hoe zorg je er dan voor dat als je samen zingt het nóg mooier klinkt met al die verschillende stemmen?
Natuurlijk bereiden de zangers de kinderen ook voor op de voorstelling. Ze vertellen alvast iets over het verhaal en laten de kinderen kennis maken met enkele liedjes, zodat de kinderen optimaal kunnen genieten van de voorstelling en misschien zelfs hier en daar kunnen meedoen!

Kosten workshop: €75,00

Website:
www.cappellaamsterdam.nl

Contactpersoon:
Olga Hasenack

E-mailadres:
olga@cappellaamsterdam.nl

Telefoonnummer:
+31 (0)6 19587156

Groep:
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4

Locatie:
Op school, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuidoost, Weesp

Discipline:
Muziek

Schooltype:
Po, So

Thema:
Bouwen, wonen, werken, Feesten en gebruiken, Samenleven